Techniek

Rijn IJssel Training & Opleiding is goed thuis in technische bedrijven door jarenlange samenwerking met het bedrijfsleven. Onze docenten werken intensief samen met bedrijven tijdens het opleiden van leerlingen. Daardoor is er kennis aanwezig om de opleidingsvragen uit het bedrijfsleven om te zetten in efficiënte oplossingen. De docenten spreken uw taal!

Scholing is van groot belang

Niet alleen technologische ontwikkelingen vragen scholing; ook organisatieveranderingen, andere rollen van medewerkers en andere beroepscompetenties kunnen alleen goed tot hun recht komen als er de nodige scholing voor wordt ingezet. Bovendien geeft de krapte van goed opgeleide technici op de arbeidsmarkt vaak aanleiding om zelf personeel om- en bij- te scholen.

Leren op uw eigen manier

Leren kan op allerlei manieren, afhankelijk van de vraag, de leerbehoefte van de medewerker én of het bijbrengen van vaardigheden danwel kennis betreft. Leren kan groepsgewijs en ook individueel. Rijn IJssel Training & Opleiding kan op uw behoefte inspelen door leren in verschillende vormen aan te bieden, zoals groepstrainingen, individuele trainingen, training op de werkplek, begeleiding en coaching.

 

Technische richtingen

Rijn IJssel Training & Opleiding biedt binnen Techniek opleidingen in de onderstaande richtingen.

Installatietechniek
Het branchecluster ‘bouwinstallatie’ bestaat uit elektrotechnische installatiebedrijven en werktuigkundige (natte) installatiebedrijven. Werktuigkundige installatiebedrijven zijn onderverdeeld in twee groepen:
•    Verwarming- en luchtbehandelinginstallatiebedrijven (CV/ LB bedrijven)
•    Gas- (fitters-), waterleiding- en loodgieters-, en sanitairinstallatiebedrijven (GaWaLo/S installatiebedrijven).
Rijn IJssel Training & Opleiding beschikt over uitstekende praktijkfaciliteiten voor het actueel houden van de kennis en vaardigheden van uw medewerkers.
•  Combiketels Verkort Traject
•  Elektrotechniek voor W-Monteurs
•  NEN 1010
•  NEN 3140
•  Opleiding Allround Onderhoudsmonteur
•  Werktuigbouwkundig inzicht voor Elektromonteurs

Proces- en Laboratoriumtechniek
Procestechniek houdt zich bezig met het ontwerp, de bedrijfsvoering en de bediening van productieprocessen. Dit zeer brede terrein wordt gekenmerkt door kennis van automatiseringstechnieken, chemische en fysische processen, werktuigbouwkunde en materialenkennis. Causaal kunnen denken voor operators in de procesindustrie is belangrijk naast kennis van de technologie en het proces. Rijn IJssel Training & Opleiding werkt nauw samen met VAPRO-OVP in het opleiden van procesoperators.
Voor Laboratoriumtechniek biedt Rijn IJssel Training & Opleiding diverse mogelijkheden voor individuele bijscholing op maat. Hierbij wordt onderzocht, aan de hand van de opleidingsvraag, welke mogelijkheden er zijn om in combinatie met reguliere groepen theorielessen en practica te volgen. Ook bestaat er de mogelijkheid om als extraneus aan toetsen en examens mee te doen. De laboratoriumopleidingen van Rijn IJssel omvatten de terreinen Chemie, Biotechnologie, Microbiologie, Histologie en Pathologie.
 
IJ5Lab
In het IJ5lab werkt Rijn  IJssel samen met ROC de Leygraaf, de HAN, de Radboud Universiteit en verschillende bedrijven om nog betere faciliteiten en opleidingstrajecten op het gebied van laboratoriumonderwijs te ontwikkelen. Bij IJ5lab profiteren bedrijven en laboratoriumopleidingen van elkaars kennis en expertise. Er ontstaan wisselwerkingen waarin de partners elkaar wederzijds versterken.
Huidige medewerkers van bedrijven in de  chemische, life science en biotechnologische industrie kunnen gebruikmaken van de onderwijsfaciliteiten van de laboratoriumopleidingen. Hierdoor blijft de kennis van de medewerkers up-to-date. IJ5Lab biedt samen met haar partners; de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en TI-COAST een totaalpakket van cursussen van MBO niveau t/m PhD niveau. Klik hier voor meer informatie over de cursussen en het actuele aanbod.
•  Bijscholing Obductieassistenten
•  Chemie- en laboratoriumtechniek
•  Thanatopraxie

Veiligheid
•  Basisveiligheid VCA
•  VOL-VCA