Loopbaan & carrière

Kiezen en beslissen doen we iedere dag. Ook op het gebied van opleiding, beroep en loopbaan staan we regelmatig voor keuzes. Moet ik van baan of functie veranderen? Welke opleiding of cursus past bij mij op weg naar de volgende stap in mijn carrière? Soms maken we ook keuzes omdat we aan verandering toe zijn of onze talenten anders willen inzetten.

Deskundig advies bij keuzes

Om een goede keuze te kunnen maken, is er zicht nodig op capaciteiten, vaardigheden en kwaliteiten van medewerkers. Daarnaast is het belangrijk in kaart te krijgen waar interesse en wensen naar uit gaan. De training- en adviestrajecten van Rijn IJssel Training & Opleiding helpen hierop zicht te krijgen en onze medewerkers geven deskundig advies bij keuzes op het gebied van studie en loopbaan.

Met wie heb ik dan te maken?

Rijn IJssel Training & Opleiding werkt uitsluitend met gekwalificeerde deskundigen. Afhankelijk van de vraag heeft men te maken met een studie- en loopbaanadviseur, een testassistent, een trainer, een orthopedagoog of een psycholoog.

Wat betekent dit?

In eerste instantie gaan wij een oriëntatie- en adviesgesprek aan waarbij wij samen de vraag bespreken en bepalen welke hulp daarbij nodig is. Het traject wat hierop volgt kan meerdere vormen hebben, maar zal in ieder geval altijd voor een deel maatwerk zijn. Er kan hierbij bijvoorbeeld worden gedacht aan:

  • Informatie-adviesgesprekken
  • Coachingsgesprekken
  • Beroepskeuze met behulp van computerprogramma’s
  • Oriëntatie op de arbeidsmarkt en hulp bij solliciteren
  • Onderzoek door middel van testen en vragenlijsten op het gebied van capaciteiten, interesses en persoonlijkheid
  • Training bij faalangst, studievaardigheden sociale vaardigheden
  • Ondersteuning bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers
  • Maatwerktrajecten.

Advisering in loopbaan

Naast bijscholing, nascholing en ondersteuning bij een reeds lopende studie kan Rijn IJssel Training & Opleiding ook adviseren over loopbaan en beroepskeuzes. Dit kan voor de huidige medewerkers, maar wij bieden tevens ondersteuning bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers voor een organisatie. De diepgaande ervaring van Rijn IJssel bij het verwerven van inzicht in competenties is hierbij van belang. Zowel intake, matching en loopbaanadvies zijn gebieden waar Rijn IJssel Training & Opleiding, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een organisatie bij kan helpen. Het spreekt voor zich dat dergelijke trajecten in alle gevallen als maatwerk worden aangeboden.